Enkelt recept på tomatsoppa

En tomatsoppa är lika nyttig som den är god. Fullproppad med vitaminer och antioxidanter gör den gott för kroppen, och kan dessutom ätas varm likaväl som kall. För dig som vill ha tips på en urläcker tomatsoppa att ta med sig i sin mattermos – följ detta enkla recept som räcker till 2 personer.
Receptet är taget från tomatsoppa.com – Här kan du se fler recept på tomatsoppa – i alla former och färger.

tomatsoppa

Enkel tomatsoppa med plommontomater

Halvera cirka 500 gram små plommontomater och lägg i en kastrull. Hacka sedan en halv rödlök och en vitlök som du också lägger ner i kastrullen. Salta och peppra rikligt, och för en extra härlig kryddighet kan du tillsätta en näve färska basilikablad.

Höj värmen till medium och låt tomaterna koka igenom ordentligt. Cirka en halvtimma tills dom faller sönder av sig själv. Tillsätt en skvätt olivolja och stavmixa sedan innehållet i kastrullen. Hur länge beror på vilken konsistens du vill ha. Om det är mycket fruktkött kan du späda med en skvätt vatten.

Tillsätt slutligen en tärning grönsaksbuljong. Om du vill kan du även använda lite chili och timjan för extra kryddighet. Låt svalna eller häll direkt över i en mattermos. Vips så har du en supergod och enkel tomatsoppa!