Bestick till mattermos – Spork eller annat?

Idag kom frågan in om vi inte marknadsför några bestick som passar till mattermosar. Självklart blev tanken direkt ”att vi inte tänkt på det tidigare”. Nästa tanke blev ”finns det verkligen några speciella bestick?”. Främst beror det ju på hur man använder sin mattermos.

Till jobbet

På jobbet finns det till mycket stor chans riktiga bestick. Så då är problemet löst. Ska man till jobbet tas matlådan troligtvis i en väska – Ta med kniv och gaffel på en gång. Maten hälls upp på en tallrik ändå och då spelar det ju ingen roll om det är metallbestick som annars skulle kunnat skadat termosen.

På utflykten

sporkDet är nu det blir lite ”knivigare”. Man äter ju direkt ur mattermosen och därmed är metallbestick inte ett alternativ. Här  skulle vi rekommendera en spork. Det är ett bestick som ser ut som en gaffel i ena ändan och en sked i den andra. De är i hårdplast och därmed smidiga att ha med i packningen om man ska äta ur matlådan direkt. Spork, som även kallas skaffel, är smidiga just för att man bara behöver en enda bestick. Kanske inte det godaste att äta med – men funktionellt. Lägg den i ett sporccase så håller den sig ren också.

Men…

fällknivDet finns en nackdel med sporken. Den har ingen kniv. Jo, en liten eggad kant – men den räcker inte långt.  Klart det är enkelt att skära allt innan man åker iväg i det fall som termosen fylls hemma. Men många har även med sig dessa under längre vandringar. Man lagar då maten över eld och lägger de i termosen för att äta när det passar. Då behövs kniven helt klart. Där skulle vi rekommendera en fällkniv.Den som vill minimera sin packning äter även med fällkniven. Men kom då ihåg – inga metallknivar i termosarna tack.