Recension Skip Hop Mattermos

skip hop enhörning mattermos  (Privat test av Mattermos från Skip Hop)

När jag skulle hårdtesta denna mattermos hade vi dessvärre inget bra utflyktsväder så jag har testat den hemmavid på alla möjliga sätt som är tänkbara.

Hantering

Denna mattermos är i plåt ska hålla maten antingen kall eller varm i sex timmar. Idealisk för utflykt och det följer också med en spork (sked och gaffel i ett) anpassad för barn som hänger med i förpackningen.

Jag tycker att det är lite klurigt att stänga locket, hittar inte alltid gängorna direkt och det är inga konstigheter för mig som vuxen men jag tänker mig om ett barn har denna och kanske inte tänkte på konsekvensen av att den inte är helt stängd vilket blir mat i ryggsäcken. Här har vi dock använt den för lite för att jag ska kunna säga att det är ett problem.

Tät !

Denna mattermos klarar vattentestet galant så den känns trygg att packa ner! Vattentestet innebär att jag spolade i vatten och höll den i alla tänkbara vinklar för att se om den läckte – vilket den

Mattermos barn Babyshop

inte gjorde.

Kyla- och värmeförmåga

Jag tycker att denna mattermos håller vad den lovar då den är anpassad för barn. Man kan boosta kyl- eller värmeeffekten genom att man har den i antingen iskallt eller hett vatten innan man sätter ner maten i den för att den ska ha en lägre eller högre temperatur från början.

Jag har inte provat den i mer extrema förhållanden, jag tänker mig 25 minusgrader eller för den delen 25 plusgrader.

Jag provade skillnaden i hur hett vatten höll sig varmt i denna och i en annan termos som vi har, mest för att stresstesta den lite. Den andra termosen höll värmen längre, men för de situationer vi kommer använda denna så höll den värmen mer än väl.

Vad tyckte barnen?

Designen tilltalar barn utan tvekan och de kivades om vem som skulle få äta ur den så vi fick turas om, bra betyg!

När det gäller barn och äta så underlättar allt som gör det roligare att äta, och speciellt om man är ute på äventyr och att äta kanske är det minst roligaste. Mattermosen är ganska stor så för de mindre barnen som använder den kan det vara lite svårare att få ett bra grepp, åttaåringen har däremot inga problem att hålla i den så att den var stadig.

Pris

Skip Hop mattermos

249 kr

Betyg

Jag ger denna mattermos fyra av fem glada utflyktsbarn! På plussidan så älskar jag designen och funktionen. Priset är varken högt eller lågt, om man får användning för denna många gånger så fyller den en funktion och är precis det man behöver när man behöver det.

Jag gillar att den ”låser upp” möjligheten att ha varm mat och att man inte är begränsad till något som måste kunna förvaras kallt. Speciellt med tanke på vintersäsongen med utflykter, pulkadagar och det faktum att man inte alltid har tillgång till en eld.

Kan däremot vara lite svårhanterlig för de allra minsta barnen. För 7-8 åringen – Perfekt!

Se fler mattermosar från Skip Hop