Recension Klean Kanteen Classic Vattenflaska

Klean Kanteen Classic är en snygg, lätt och mångsidig vattenflaska. Utifrån recensionen av Outdoorgearlab tycks den vara en vattenflaska som får alla rätt.

Ny design i spännande färger, uppdaterad sportkork samt perfekt storlek. Flaskan rymmer 800 ml och passar bra både på gymmet, cykelturen och på kontoret. Den är dessutom giftfri och miljövänlig vilket ger ett stort extra plus i kanten.

kleen kanteen

± Giftfri

± Praktisk

± Bra kork

Material

Flaskan är tillverkad av livsmedelsklassat rostfritt stål och innehåller varken bly, ftalater eller BPA. Insidan är obehandlad och utsidan är lackad med en miljövänlig färg som är framtagen av Klean Kanteen själva.

Design

En enkel men stilren design på flaskan gör att den passar till alla aktiviteter. Storleks- och viktmässigt är den enkel att bära med sig – den är lätt och inte för stor men rymmer ändå bra med vätska. Flaskan får plats i dom flesta cykelhållare, samt mugghållare i exempelvis bilen.

Öppningen är stor och det är inga problem att stoppa ner isbitar för att kyla vätskan ytterligare.

Flaskan finns, förutom den obehandlade modellen, i färgerna:

  • Svart
  • Blå
  • Grön
  • Gul
  • Röd
  • Rosa
  • Lila

Uppdaterad kork

Jämfört med föregående modeller av Klean Kanteens vattenflaskor har denna modell fått en bättre och mer mångsidig sportkork. Drickpipen i silikon håller garanterat tätt när den är stängd och den är enkel att dricka ur utan spill. Korken är även försedd med en ögla i plast, som kan fästas i ryggsäcken eller byxan.

Enkel rengöring

Den stora öppningen på flaskan gör att den enkelt kan rengöras invändigt. Dom rundade hörnen bidrar också till enkel rengöring och inga bakterier kan bita sig fast i trånga vinklar. Flaskor som inte har behandlats med lack tål maskindisk men övriga bör diskas för hand.

Vad säger andra?

Vattenflaskan Klean Kanteen Classic har fått mycket goda recensioner och omdömen. Den stilrena men ändå lekfulla designen tack vare dom olika färgerna, den nya sportkorken, den enkla användningen och att den är väldigt prisvärd ger flaskan ett högt betyg.

Outdoorgearlab har inget negativt att säga om den nya modellen – den är helt enkelt ett mycket bra val för sig som letar efter en vattenflaska att ha med på alla typer av aktiviteter.