Termos Primus 1.5 L

Prismus har länge varit Nordens ledande tillverkare i termosar and andra produkter för friluftsliv. Av det termosutbud Prismus har att erbjuda finns det en modell på 1.5 liter som är värt för konsumenter att kolla extra närmare på.

Bäst i Test mattermos
Primus MattermosStorlek och handtag

Volymen på en och en halv liter är bland de högst man kan få tag på. Räcker till ca 3 personer. För att underlätta bärandet finns det ett inbyggt handtag som sträcker sig hela längden av flaskan. Handtaget är justerbart, vilket sparar utrymmet när det inte används. Det övriga designen av termosen är snygg. Rödfärg mot svart. Även korken och mugglocket intar denna färgkontrast. Hela utsidan av muggen är svart med enröd  kant. När man vänder om muggen är insidan helt röd. Storleken på muggen liknar en skål, vilken är riktigt bra att äta ur. En Nackdel med mugglocket är att det inte finns något bra att hålla i.

Öppning

Termosöppningen är stor. Dess hela 8 centermeter i diameter tillåter termosen att användas både som mattermos och vanlig termos. Nackdelen med det är dock diskningen efteråt. Eftersom termosen är djup blir det svårare att diska för hand. Maskindiskningen kan man helt enkelt glömma. Skaffa en riktigt lång diskborste! Även när man ska få ut maten som eventuellt fastnat i botten måste en lång plastsked användas. Kan vara bra att ha med på utflykten helt enkelt.

 

Total

Totalt sett kan man konstatera Termos Primus på 1.5 liter är en flexibel termos. Handtaget går att justera så att det inte är iväg när man inte använder det. Termosöppningen möjliggör två användningssätt, det ena att ta med varm dryck medan det andra att hålla maten varm. Dessutom får den toppbetyg gällande varmhållning. I likhet med Ica Kuriren ger vi Primus Mattermos mycket högt betyg.