Skippa snabbmat –
Här är tips på mat när du reser!

När man är på resande fot så är det lätt att man antingen spenderar en stor mängd pengar på snabbmat, eller att man äter något väldigt lätt så som mackor eller flingor. I detta inlägg så har vi satt ihop tips på maträtter som du enkelt kan laga från exempelvis en husbil eller husvagn, alternativt över öppen eld.

Korv med bröd

Man behöver faktiskt inte alltid göra det så svårt för sig själv. Korv med bröd fungerar ofta väldigt bra för barn, vilket är en fördel om man reser med familjen. Allt du behöver är antingen en kastrull, eller en öppen eld. Eftersom det endast är korven som behöver tillagas, så har du där en maträtt. Vill du bli lite mättare så tipsar vi även om att lägga på lite toppningar så som rostad lök, eller köra helt traditionellt med ketchup och senap.

Köttbullar med mos

Köttbullar kan lätt bli för krångligt för att kunna göra på resande fot, speciellt om man ska göra det ifrån grunden. Har du en husbil eller husvagn från exempelvis Fritidscenter kan du göra det ännu mer från grunden om du har tiden. Detta eftersom du då har tillgång till ett kök med skärbrädor, och därför kan göra mat som om du vore hemma. Det som gör just denna rätt så simpel är att det går att göra så mycket i förväg för att förbereda inför matlagningen.

Köttbullarna kan du köpa färdiga ifrån butik. På detta vis så krävs det knappt någon tillagningstid för att få dem goda. Moset kan du simpelt göra i kastrull, enklast gör du det genom att köpa pulvermos som du blandar med vatten. Detta leder till en lätt och god maträtt, som inte alls tar lång tid att göra. Föredrar du vanligt mos så går det givetvis också bra, var bara beredd på lite mer jobb än normalt, och att du behöver packa ner lite mer ingredienser.

Pastasallad

Pastasallad är en väldigt nyttig rätt som du kan helt förbereda hemma innan du ger dig ut, om du så vill. Det som gör att pastasallad är värd att ha med på denna lista, är hur praktiskt den är. Du behöver ingen som helst uppvärmning, utan rätten går bra att servera kall. Vill du, så kan du koka upp pasta hemma och ta med dig. Det enda du då behöver göra när det väl gäller är att hacka upp de grönsaker du vill ha i din mat. Tänk på att du alltid behöver ha koll på vart och hur färskvaror ska förvaras. Detta för att skydda dig mot att bli sjuk av maten, och att den håller sig fräsch tills servering.

Övrigt

Har vi fortfarande inte tagit upp något tips som passar dig? Då ger vi dig i stället grunderna, så att du kan besluta själv vad du vill äta! Det är alltid bra att ha en sekundär plan med mat med sig. Detta kan vara saker som inte går ut så snabbt, så som pasta, konserver, ris eller bulgur. Med detta så finns det mycket du kan göra, och det går även bra att köpa till lite kött eller kyckling för att få till en smidig rätt.

Dessa tips är utformade för att du ska spara så mycket pengar som möjligt, samtidigt som du äter mat som man ändå äter till vardags. Det finns mycket mer enkla maträtter att pröva, så varför inte försöka sig på din favoriträtt utanför komforten av ditt eget kök? Lycka till!