En mattermos kan hålla maten varm – men lika gärna kakorna kalla…
Idag bjuder vi på ett “magiskt” recept. Smaken är magiskt god men framförallt är framställningen av kakorna magiska. Vi har hittat en trollkarl som låter magi vara en ingrediens i degen. Det blir rätt trevligt att titta på som ett avbrott mot alla klassiska matlagningsprogram på TV. Så dagens baktips är Magisktgott.org. En lite annorlunda baksida.
Vi har fått lov att bjuda på receptet på dumlekakor– så får du bjuda dina vänner på smaken.
Ingredienser
Margarin: 200g
Socker: 1dl
Mjöl: 3dl
Bakpulver: 1tsk
Dumlekolor: 20st
Noblesse: 1 ask.
Smällt smöret lite så det blir mjukt och fint. Blanda ihop det med socker, mjöl och bakpulver.
Använd händerna och rulla små bollar av degen. Lägg bollarna små metallformar (muffinsformar i metall) Tryck ut degen så du får plats med fyllningen.
Ta fram valfri Dumlepåse. Klassisk är en rekommendation men vill man ha en touch av lakrits eller annan smak så är det fritt fram. Tryck ner en dumle i varje kaka.
In i ugnen i 14 min
När sedan kakorna tas ut ur ugnen ska noblessen på. Lägg en nobless på toppen och låt dem smälta av värmen på kakorna.
Sätt in i kylen så allt stelnar.