5 reseprylar som förbättrar och gör dina resor smidigare

Att resa är underbart och det finns så många olika platser att se runt om i världen. Däremot kan det uppstå situationer som är krävande och frustrerande. Det kan vara svårt att få med sig allt man vill ha med sig i väskan.

Ifall man är ute på resande fot är det inte alltid man har tillgång till bestick. Det kan också vara svårt att hålla mat varm, eller ta med sig hemifrån utan att den blir dålig under dagen.

Långa resor kan vara obekväma och det kan vara svårt att sova ordentligt. Det händer också att man finner sig själv i situationer utan öppnare, eller där man behöver skruva fast något, öppna eller skära loss något.

Efter att ha läst dessa tips på smarta reseprylar som förbättrar dina resor och gör dem smidigare, så behöver du inte tänka på ovanstående situationer. Då har du en resepryl för varje tillfälle. Om du funderar på att göra en lång resa och behöver ett extra tillskott i reskassan finns möjlighet att jämföra privatlån som finansiering för resan. Köpa på avbetalning i all ära men ofta är ett vanligt lån att föredra.

resekuddeResekudde

En bra resekudde är ett måste att ha ifall man reser mycket. Din nacke och kropp kommer garanterat att tacka dig efteråt. Sömnlösa långflyg och bussresor är något man vill undvika. Vanliga resekuddar håller sällan måttet och en resekudde av premiumkvalite är därför väl värda pengar.

De flesta har ägt någon form av resekudd. Majoriteten av dessa brukar vara sorten som har ”ris” inuti och som snabbt sjunker ihop och tappar sin form. En nackkudde av premiumkvalité håller länge och kommer oftast med ett tvättbart överdrag.

sporkSpork

Som vandrare och campingfantast är Sporken ens bästa vän, men även vanliga resenärer har stor nytta av en spork. Ibland behöver man bestick, antingen sked eller gaffel och med en spork får du faktiskt en kniv på köpet dessutom.

Mattermos

termoslådaOm man tar med sig mat hemifrån, speciellt varm mat har man problemet att maten kanske blir kall innan man kommer fram. Med en mattermos slipper du detta problem och kan alltid ta med dig varm mat och hålla den varm. Detsamma gäller om man tar med sig kall mat och inte vill att den ska bli varm.

Packningskub

Har du någon gång känt att du haft svårt att få med dig allt du vill? Du är inte ensam. De flesta som packar inför resan tycker att det är jobbigt att få med sig allt i väskan. Med en packningskub slipper du detta problem.

Bild från Outnorth.se

Bild från Outnorth.se

De fungerar som så att man packar sina kläder i kuben. Pressar sedan ur luften med hjälp av dragkedjan som pressar ut luften samtidigt som den stänger packningskuben. Ganska smart, eller hur?

Multiverktyg

Ett multiverktyg är bra att ha oavsett om man är hemma eller på resande fot. Den mest kända varianten är den från Victorinox, men det finns gott om liknande multiverktyg. De flesta varianter har verktyg som kniv, tandpetare, vinöppnare, skruvmejsel, nagelfil, pincett m.m.

Det bästa av allt? De är smidiga att ta med sig och är ihopfällbara, vilket gör att de tar minimal plats.

multiverktyg

Bild från Outnorth.se