Vilken termos passar dig?

Maten eller vätskan ska hållas varm – men vilken termos ska man välja?

Kaffebryggare med termos – och kaffekvarn

Den kanske mest lyxiga varianten för kaffeälskare är en elektrisk kaffekvarn med bryggare. Placera upp till 200 gram kaffebönor på toppen av bryggaren och välj sedan vilken arom som önskas i tre olika lägen. När kaffet bryggts hamnar det i en termos som håller värmen. Allt för att kvalitén ska hållas på topp.

Självklart finns det även en inbyggd timer som gör att kaffekvarnen börjar arbeta några minuter före man själv stiger upp ur sängen. Kan det bli lyxigare? Men smakar det – så kostar det…

Mattermos

Precis som namnet avslöjar är det en termos för mat. De flesta använder en mattermos för hålla maten varm på utflykter och liknande. Istället för att ha med sig smörgåsar kan man njuta av varm och god mat. De håller värmen något olika beroende på storlek och modell men ett par timmar kan man lugnt räkna med.

Ett annat användningsområde för mattermosen är att ”kallhålla” maten. Lägg mattermosen i frysen en timme innan den används och lägg sedan i mat som ska hållas kyld. Frukt, fil, sallad eller liknande håller sig fräsch under sommarutflykten.

Termosmugg

Termosmuggen fick ett rejält uppsving för några år sedan och har sedan dess varit efterfrågan av många kaffe- och tedrickare. Visserligen är de mindre än klassiska termosar men den mest karaktäristiska detaljen är att man kan dricka direkt ur termosen. Därmed håller sig drycken varm betydligt längre än om man måste hälla ut den i en kopp.

Ett enkelt sätt att hålla kaffet varmt länge oavsett om den ska med i bilen, på bussen eller stå parkerad vid datorn.

När får vi maten lagad?

Det finns alltså kaffebryggare med inbyggd termos. Ett enkelt sätt att brygga kaffet rakt ner i termosen. När kommer samma funktion på mattermosen? En apparat som både lagar maten och lägger den i termosen direkt…..