Spara tid och renovera effektivt

Närbild på arkitektritning.

När man påbörjar en byggnation eller renovering vill man att det ska går så snabbt och smidigt som möjligt. Främst vill man ju att det ska bli klart så man kan njuta av sin nya investering, men drar det ut på tiden innebär det också ökade kostnader – något man gärna undviker. Det finns några uppenbara saker för att effektivisera så som planering och att ha alla saker på plats, men det finns också små tidstjuvar som man kan minska på.

Att det just nu är säljarens marknad när det kommer till att köpa och sälja hus och sommarstugor har nog de flesta som har funderat på att flytta insett. Som säljare kan det betyda att man vill passa på och sälja och att det då kan behövas fräschas upp eller avsluta alla dom där projekten som man har påbörjat. Eller kanske köper man ett objekt som kanske inte är optimalt utan att man räknar med att uppgradera huset innan man flyttar in.

Viktigaste tipset för renovering, utbyggnad och nybygge

Det absolut viktigaste för få till ett effektivt bygge är att se till att kolla upp om bygglov behövs och att ansöka om detta i god tid innan man påbörjar sitt arbete. På så sätt behöver man inga onödiga pauser eller riskera att göra om det man redan har gjort. Eller i värsta fall riva allt ihop och riskera böter!

Renovera kök

Den vanligaste större renoveringen som görs i samband med flytt är köket, oavsett om det är innan försäljning eller innan man flyttar in. Att klara en hel arbetsdag utan ett fungerande kök är en utmaning. Arbetet är tungt och man behöver ordentlig mat, och att åka iväg och handla eller att äta ute är både dyrt och tar onödigt mycket tid. Att då kunna ta med sig varm, hemlagad och ordentlig mat gör att man både orkar och hinner med att renovera mer varje dag.

Effektivisera byggdagen med en mattermos

Ett sätt att få med sig mat som man kan luta sig tillbaka och njuta av i lugn och ro på och samtidigt vara effektiv är med en mattermos! De är gjorda för att äta ur och att hålla maten varm i flera timmar, perfekt om mikron inte är inkopplad eller ens finns på bygget. Man kan också använd a sin mattermos för att hålla maten kall, tänk att kunna äta kall glass som mellanmål under en varm sommardag och man sliter uppe på ett tak!

Se till att dricka

Oavsett om din renovering eller nybygge sker på sommaren eller vintern är det en fysisk utmaning och det är viktigt att dricka ordentligt med vatten för att orka hela dagen. Ett sätt att lura i sig vatten om man tycker att det är svårt att få i sig de mängder som behövs är att smaksätta det med bär eller frukt. Under kalla vinterdagar kan man med fördel testa att dricka det varmt för att hjälpa till att hålla värmen och samtidigt få i sig vatten, ett gott alternativ till kaffe och the.