Slipp stressen: fixa julmaten med en matkasse

2020 har varit ett märkligt år, det kan vi alla hålla med om. Och även julen kommer bli annorlunda och på grund av alla restriktioner och begränsningar som införts i landet.

Resultatet av detta är att julstressen kommer bli ännu värre än vanligt för väldigt många. Det kommer även innebära att många familjer inte samlas för att fira i lika stor skala och att många därför måste ordna med alla julmat på egen hand.

Som tur är finns det i år en praktisk lösning som dels kommer minska julstressen för dig och som dessutom ser till att du kan njuta av ett traditionsenligt julbord utan att spendera flera dagar framför spisen.

Vad är en julmatkasse?

En julmatkasse är precis vad det låter som: en matkasse med julmat. Efter att ha granskat dessa rekommenderade matkassarna kom vi fram till att det i år finns fler julbordskassar än någonsin för. Och som kund har du möjlighet att välja och vraka för att hitta det perfekta julbordet att få hem hela vägen till dörren.

I samtidens anda är julbordskassarna inte begränsade till köttunga recept utan du kan beställa kassar med julmat till flexitarianer, vegetarian och även veganer. Givetvis finns det också ekologiska och hållbara alternativ

Det innebär att du kan beställa julbordskassar med allas favoriter, däribland inlagd sill, janssons frestelse, köttbullar och rökt lax, men även vegetariska varianter som inlagd aubergine, vegetariska köttbullar och pajer.

De bästa julmatkassarna 2020

I ett försök att hjälpa dig hitta rätt matkasse innan julen anländer har vi listat de tre kassarna som anses vara bäst inför julen 2020.

  1. Middagsfrid

I år har Middagsfrid tagit fram en julbordskasse för flexitarianer. Det innebär att du får majoriteten råvaror från växtriket med enstaka inslag av fisk och fågel men inget rött kött.

Middagsfrids julmeny är framtagen för mellan 6 och 8 personer, kan beställas fram till den 13 december och levereras direkt till din dörr 2-4 dagar innan julafton.

  1. Linas matkasse

Linas julkasse är ett hopkok av alla de klassiska julrätterna med ett par spännande alternativa rätter och smaker. Bland annat får man tre sorters sill, julskinka, gubbröra och rödbetssallad.

Priset för kassen beror på hur många portioner du beställer och din beställning måste har registrerats senast den 14 december. Kassen levereras därefter på utsatt tid den 21:a december.

  1. Årstiderna

För er som äter vegetariskt och veganskt finns det i år ett härligt alternativ på marknaden, nämligen Årstidernas 100 % ekologiska julkassar. Smakerna på detta julbord är klassiska julsmaker, men rätterna är lite annorlunda. Kassen passar därför perfekt för er som vill ha en lite annorlunda jul.

Menyn för de två kassarna är samma med skillnaden att ena är lakto-ovo medan den andra är helt växtbaserad. Årstiderna levererar sina julbord under den 20 och 21 december.