Primus Mattermos

När Roald Amundsen nådde Sydpoolen den 14:e december 1911 hade han med sig ett spritkök från Primus. Då hade företagets friluftskök redan använts i ca 20 år. Genom åren har produkterna förbättrats och nya utvecklats. Men fortfarande är Primus mycket kända inom friluftsliv. Primus Mattermos 1,5 L har exempelvis fått ”Bäst i Test” av ICA-kuriren.

TrialBreak från Primus mattermos

TrailBreak Lunch Primus 0,55L

En robust, kompakt mattermos som är lätt att ta med sig oavsett om det är till jobbet eller på utflykten. Har dubbla väggar för att bevara värmen extra bra. Även även läckagesäker vilket gör att soppan med lätthet kan få följa med. Perfekt för en portion.

 

Beställ / Till ButikPrimus mattermos

Primus C/H Mattermos 1,2L

En vaccuumtermos med dubbla väggar. Har stor öppning vilket gör det enklare att både lägga ner maten och få ut den. Har även Quick-Stop och locket är så pass stort att man med lätthet kan äta ur den.

Rymmer 1,2 liter vilket gör att man kan vara flera och dela på middagen. Eller varför inte två portioner som (lunch-middag)

 

Beställ / Till ButikPrimus mattermos 1 5

Primus Mattermos 1,5L ”Bäst i test”

Denna mattermos fick ”Bäst i Test” är Ica-Kuriren testade mattermosar. Detta främst på dessa hållbarhet och att den behåll värmen så länge.Fick även plus tack vare att den tål maskindisk. Rymmer 1,5 Liter och har samma egenskaper som mattermosarna ovan.

 

Beställ / Till Butik


Lock till Primus mattermos

Lock till Primus Mattermos

Har du tappat locket? Eller har det gått sönder? Lugn. Här finns ett extralock till Primus Mattermos. Fortsätt att håll maten varm med Primus C&H Stopper Mat, som passar till samtliga mattermosar från Primus.

 

Beställ / Till Butik


 

 

 

lock till mattermos primus

Reservkopp

En reservkopp till Primus C&H 1,2 samt 1,5 L mattermos. Perfekt om olyckan har varit framme och locket gått sönder, eller om det tappats bort. Passar även utmärkt att ta med i väskan om du och en vän vill dela på drycken i termosen.

 

Beställ / Till Butik
Om Primus

Primus är ett företag som lägger fokus på tillverkning av friluftslivsutrustning. Förutom gaskök, friluftskök, ficklampor och tält, tillverkar de också termosar och mattermosar.

Primus har varit med länge – 1892 konstruerades det första sotfria fotogenköket och döptes till just Prius. 1911 använde Amundsen ett fotogenkök från företaget när han reste till Sydpoolen. Primus kök fanns även med när den första bestigningen av Mount Everest ägde rum.

Termosar från Primus

Urvalet av termosar från Primus delas in i tre olika kategorier, Termosar, Mattermos och Termosmuggar. 

  • Termosar – I den här produktkategorin återfinns de ”vanliga” termosarna – de termosar som lämpar sig väl för till exempel kaffe eller varm choklad. Termosarna finns i många olika färger, designer och material.
  • Mattermos – Primus mattermosar finns även dem i flertalet olika färger och former. Den vanligaste storleken är på 400 ml, men även riktigt stora mattermosar på 1,5 liter finns i sortimenten.
  • Termosmuggar – Här märks en större skillnad i designen muggarna emellan. Till exempel finns produkten Vacuum Commuter Mug, som är tillverkad både för jobbpendlingen och utflykten. Muggen är väldigt lätt att med sig med sin kompakta design och tätslutande lock. En annan termosmugg, Trailbreak Vacuum Mug, är lite större och mer anpassad för längre utflykter och vandringar.
primus muggtermos

Trailbreak Vacuum Mug 295kr

primus termos mugg

Vacuum Commuter Mug 149kr