Mattermos Barn

 

mattermos med bi skip bo

Skip Hop Zoo – Bi

Mattermos för de små i rostfritt stål med tättslutande skruvlock. Håller värmen i upp till fem timmar men lämpar sig även för kall mat. Inbyggd bestickhållare med spork (kombination av gaffel och sked).

Matcha gärna med vattenflaska och matlåda från Zoo-serien.

Mått 12 x 9,5 x 19 centimeter

Beställ / Till Butik

 

mattermos nyckelpiga

Skip Hop Zoo – Nyckelpiga

Mattermos för barn från Skip Hop. Termosen är tillverkad i rostfritt stål och håller maten varm i upp till fem timmar men lämpar sig lika bra för kall mat. Utrustad med tättslutande skruvlock och en spork (kombination av gaffel och sked).

Passar utmärkt ihop med andra produkter från Zoo-serien.

Mått 12 x 9,5 x 19 centimeter

Beställ / Till Butik

Att tänka på när du ska köpa mattermos till barn

En mattermos är praktisk på många olika sätt. Till barnen lämpar det sig till exempel inför en skolutflykt, eller om familjen ska ut på en hike eller hitta på något annat ute i naturen. Den största skillnaden mellan en vanlig termos och en mattermos är kanske det faktum att mattermosarna normalt har en bredare öppning. Eftersom mattermosar också kan skilja sig från varandra gör man rätt i att anpassa termosen till mottagaren. I den här texten berättar vi om vad du kan tänka på vid köp av mattermos till barn.

Välj en termos med plastlock

För de lite mindre kan termosar ibland vara svåra att öppna. Något som gör det enklare för ditt barn att både öppna och stänga är att välja en mattermos med ett plastlock. Locket har ingen negativ påverkan på termosens effekter och är samtidigt lätt att greppa. Det här är inte bara hjälpligt för barn, utan även för vuxna med lite mindre händer. Då öppningarna normalt är ganska breda är det svårt för barn att fatta hela handen runt locket.

Med eller utan bestick

Det finns modell av mattermos med tillhörande bestickshållare. Runt mattermosen sitter en rem med en liten hållare för kniv, gaffel eller sked. På vissa följer det även med en så kallad spork. Med en tydlig plats för sporken blir det lättare att hålla reda på den.

Utseende

Det finns idag mängder av mattermosar som riktar sig till barn med olika motiv på. Köper du en termos med ett motiv av en särskild person eller figur, finns en risk att barnet växer ifrån termosen snabbt. Det kan alltså vara bättre att köpa en mattermos med ett i allmänhet barnvänligt motiv, snarare än en särskild figur som barnet kanske inte gillar om några veckor. En bra mattermos håller i många år, så låt inte motivet stå i vägen för att den skall komma till sin fulla rätt.

Volym

Hur mycket äter ditt barn? Köper du en lagom stor mattermos på en gång kan barnet använda den i många år framöver. Samtidigt kan en alldeles för stor termos bli svår för barnet att bära när det är väldigt litet. Många barntermosar har en volym kring 0,3 liter. Det här passar bra för de minsta barnen, men äldre barn kan behöva något lite större.

Kemikalier

Som småbarnsförälder är man ofta noga med hur produkterna som ens barn ska ha är tillverkade. Köper du en mattermos kan det vara bra att hålla utkik efter dessa:

  • Ftalater är en grupp ämnen som används för att göra gummi och plaster mjuka och smidiga. Alla ftalater behöver nödvändigtvis inte vara skadliga, men vissa kan påverka fertiliteten hos pojkarna och misstänks dessutom vara hormonstörande.
  • BPA misstänks, i likhet med vissa ftalater, vara hormonstörande och kunna påverka fertiliteten. I EU är ämnet förbjudet i nappflaskor. Även ftalater är reglerade inom EU. Vid köp av mattermos till barn kan man känna sig tryggare om man handlar inom EU. I andra delar av världen är dessa ämnen inte lika hårt reglerade.