Leeioin

Det taiwanesiska företaget Leejoin tillverkar vakuummattermos av 18-8 rostfritt stål. Även insidan av locket har stål som material, vilket gör maten säkrare att äta. Silikonringen vid lockinsidan försäkrar dessutom att produkten är läckagefri. De olika modeller som tillverkas varierar i olika storlekar, allt från 0.5 liter till 2 liter.

Öppningen är tillräckligt bred för att underlätta diskningen och gör det möjligt att äta direkt från termosen, vilket är mycket värdefullt eftersom värme förloras mycket under ”transporten” från termosen till enskilda muggar. Det finns även ett extra lager, vilket gör det möjligt att separera kolhydrater från matsåsen så att pasta eller ris inte behöver ha legat i såsen i flera timmar innan du ska börja äta. På så sätt behåller inte maten bara värme utan även smaken! Är det större portioner för hela familjen som man vill ta med så finns det termosset som säljs i två likadana storlekar. Då kan man ha pastasås i den ena och spaghetti i den andra.

Till många av modellerna finns det en medföljande väska, vilket håller termosarna i plats i din ryggsäck. Denna termos är ett riktigt fynd. Tyvärr så syns Leejoin termosarna ännu inte på den svenska marknaden. Men då vi ser flera fördelar med dessa får man bara hoppas att svenska aktörer även tar efter. Inte minst då med tanke på den tvådelade termosen så man kan separera sås och exempelvis pasta.

Däremot finns följande produkter med liknande lösningar.

Se övrigt utbud av mattermosar här